Edukacija Povjerljivih osoba

nastavni centar HUMS

Kako bi olakšala poslodavcima imenovanje stručnih i kompetentnih osoba, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti  dizajnirala je program edukacije  povjerljivih osoba i njihovih zamjenika – internih istražitelja.

Edukacija je namijenjena povjerljivim osobama za prijavu nepravilnosti i njihovim zamjenicima kao i compliance managerima, povjerenicima za etiku, članovima povjerljivih odbora, menadžerima sigurnosti i svima onima koji su zaduženi za provedbu Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, koji je na snagu stupio 23. travnja 2022.

Edukacija će se održati u Centru za kompetencije HUMS-a, Zagreb, Petrinjska 59, u utorak, 6. rujna 2022.

Edukacija na vrlo sustavan i cjelovit način pojašnjava sve zahtjeve Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti kako bi ih polaznici mogli u potpunosti razumjeti i primjeniti u svom poslovanju.

Program čine četiri modula u ukupnom trajanju od 10 nastavnih sati:

  • Normativni okvir internih istražitelja / Prava prijavitelja nepravilnosti, povjerljivih osoba i njihovih zamjenika / Sudska zaštita: dr.sc. Stjepan Gluščić, Visoka policijska škola u Zagrebu
  • Prijavljivanje nepravilnosti i postupanje po prijavi  nepravilnosti / Privatni detektivi kao komponenta istraživanja prijavljenih nepravilnosti: Dinka Rajčić, mag.iur., potpredsjednica Hrvatske udruge menadžera sigurnosti

Na kraju ove intenzivne, desetosatne edukacije i završnog ispita, polaznici će dobiti Certifikat povjerljive osobe za zaprimanje prijava nepravilnosti i vođenje postupka u vezi s prijavom nepravilnosti.

Više informacija o programu i prijavi zatražite putem e-maila: info@uhms.hr ili Damir Prskalo, Voditelj Ureda HUMS-a, mob: 091 44 55 017.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com