Festival vještina za život: Završena 11. smotra izviđača Hrvatske

Smotra izviđača RH

U Lovincu je danas završena  11. Smotra izviđača Hrvatske, najveće ovogodišnje okupljanje djece i mladih, s preko 2000 sudionika iz Hrvatske i svijeta.

Organizatori 11. Smotre izviđača bili su Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite i općina Lovinac. Smotra se odvijala pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Gordana Jandrokovića te pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Američke gospodarske komore, a u suradnji s više od 30 partnerskih organizacija i institucija.

Na Smotri su sudjelovali izviđači iz Ukrajine, Francuske, Izraela, Bugarske, Nizozemske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Sudionici iz Hrvatske došli su iz 50 izviđačkih udruga širom zemlje. Spavlo se u  šatorima u 30-ak izviđačkih kampova organiziranih širom Lovinca, a za cijelo vrijeme trajanja Smotre organiziran je program podijeljen u 9 centara znanja – preživljavanje, planinarenje, biciklizam, spašavanje, prirodnjaštvo, drvne konstrukcije, plovidba, arheologija, astronomija. Tokom Smotre na širem području općine Lovinac organizirano je više od 50 volonterskih akcija kojima su izviđači pomogli zajednici.

DBO/ Foto: Savez izviđača Hrvatske