Državna intervencijska postrojba civilne zaštite spremno dočekala epidemiju COVID-19

MUP RH

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, tijekom borbe s pandemijom koronavirusa, postavili su 54 stambena kontejnera za potrebe sanitarne inspekcije na graničnim prijelazima i bolnicama širom Republike Hrvatske.

Nadalje, za potrebe bolnica širom Hrvatske, sukladno zahtjevima, podigli su 37 šatora za potrebe trijaže pacijenata prije ulaska u bolnicu kao i za „drive-in“ testiranja na COVID-19, sve do danas su pretovarili i skladištili zaštitnu medicinsku opremu  te postavljali privremene bolnice (stacionare) za zbrinjavanje pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Postrojba je bila aktivna i tijekom potresa koji je pogodio Grad Zagreb te je za ublažavanje posljedica potresa kada je u roku od 24 sata od zaprimanja zapovjedi pripremila kamp naselje za smještaj 500 ljudi, a u koordinaciji sa županijskim centrom 112 sudjelovala je u spašavanju građana Grada Zagreba.

Tijekom borbe protiv virusa i potresa pripadnici postrojbe (dobrovoljni pričuvnici i profesionalni djelatnici) pokazali su visoku motiviranost i stručnost u izvršavanju svih zadaća.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: MUP RH