DRAMA U VOJNIĆU: Šverceri ljudi ponovno pokušali pregaziti policijsku patrolu; policajac im pucao u gume

Wikipedia

Policajac u Vojniću pucao je danas na automobil njemačkih tablica koji je krenuo na njega. Radilo se o kombi vozilu u kojem je bilo 29 ilegalnih migranata, među kojima je bilo i djece.

“Obavještavamo Vas da je danas na području Vojnića policijski službenik PU karlovačke uporabio vatreno oružje kao sredstvo prisile kada je vozilo njemačkih registarskih oznaka krenulo na njega, pucao prema vozilu iz službenog vatrenog oružja. Vozilo je nastavilo kretanje u smjeru Karlovca gdje je na području Mostanja pronađeno te su u blizini pronađene i zadržane dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajem”, stoji u policijskom priopćenju.

“Vozač osobnog automobila ne postupivši po znakovima da se zaustavi, on je ubrzao i krenuo prema policajcu. On se izmaknuo, ispalio dva hica u smjeru guma”, rekao je, kako javlja N1 načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić.

Dvije osobe napustile su kod Karlovca automobil i policija ih je zaustavila. Dovodi ih se u vezu s krijumčarenjem ilegalnih migranata. U vozilu se naime, nalazilo 29 osoba, među kojima su bila i djeca.

“Korištenje oružja je bilo opravdano”, rekao je načelnik.

izvor: N1