Delegacija Policijskog prezidija grada Mainza kod gradonačelnika

Delegacija Policijskog prezidija grada Mainza

U zgradi Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, u petak, 09. studenog 2018. sastao se s delegacijom Policijskog prezidija grada Mainza, predvođenom predsjednikom Reinerom Hammom. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem.

Zahvaljujem gradonačelniku što nas je primio. Tijekom današnjeg sastanka smo još jednom razmijenili iskustva u okviru dugogodišnje suradnje Policijske uprave Zagrebačke i Policijskog prezidija grada Mainza koja traje od 2005. godine kada smo potpisali Izjavu o zajedničkoj suradnji, istaknuo je načelnik Rašić. Također je dodao kako policija i Grad Mainz imaju nešto slično našem Vijeću za prevenciju, na čijem čelu je gradonačelnik, te se tako zajedno rješavaju problemi od interesa građana, a na obostrano zadovoljstvo.

Odlazimo u Mainz puni dojmova o funkcioniranju zagrebačke policije koje je na visokom nivou. Posebno mi je drago što naša suradnja sa zagrebačkom policijom nije samo na razini zapovjedništva i što smo od prošle godine uveli razmjenu službenika kako bi stekli dodatna iskustva, rekao je predsjednik Hamm.

Prijateljstvo između gradova Mainza i Zagreba datira još iz 1967., kada je potpisan ugovor o prijateljskim odnosima.

Suradnja postoji na više područja, od kulturne do policijske razine. Suradnju ćemo uskoro proširiti jer smo dogovorili da će dva policajca za vrijeme ljetne turističke sezone  i adventa dolaziti iz Mainza u Zagreb kako bi turistima, ukoliko budu imali kakvih problema, bili na pomoći, priopćili su iz Gradske uprave Grada Zagreba.

DBO/ Foto: zagreb.hr