Delegacija Bosne i Hercegovine posjetila Ravnateljstvo civilne zaštite

Posjet delegacija Bosne i Hercegovine Ravnateljstvu civilne zaštite

Nastavak je to započetih aktivnosti predviđenih projektom u potpunosti financiranim od strane Europske komisije, u  vrijednosti 1.498.800 eura, kojeg vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, s partnerom iz Bosne i Hercegovine – Asocijacijom za upravljanje krizama AZUR, čiji predstavnici su također nazočili na sastanku.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr.sc. Damir Trut  u uvodnom obraćanju izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom provođenja projekta te održanim radionicama, zahvaljujući suradnji i pozitivnom interesu svih partnera, što je ključno za postizanje krajnjeg cilja projekta – pristupanje Bosne i Hercegovine Mehanizmu za civilnu zaštitu Europske unije.

Na sastanku je nazočnima održana prezentacija o mjestu, ulozi i nadležnosti novoustrojenog  Ravnateljstva  civilne zaštite MUP-a, kao i o organizaciji, načinu funkcioniranja i odgovornostima lokalne i državne razine u sustavu civilne zaštite. Naglasak je dan i na pregled povlačenja i ulaganja sredstava iz strukturnih fondova Europke unije u prevenciju, opremanje, modernizaciju, informatizaciju sustava civilne zaštite te osposobljavanje njegovih pripadnika.

U sklopu posjete delegacija BiH i predstavnici Agencije AZUR obišli su Operativni centar civilne zaštite i Županijski centar 112 Zagreb, gdje su upoznati s načinom rada,  ulogom i zadaćama centara u svakodnevnom operativnom radu te kriznim situacijama.

RSS/ Foto: MUP RH