Danas je Dan zaštitara: Strukovna udruga traži da ih se tretira kao službene osobe

www.valorforceservices.com

Iz Hrvatskog ceha zaštitara čestitali su Dan zaštitara i blagdan sv. Mateja upozorivši na sve učestalije napade na njih, te su zatražili da se oni tretiraju kao napadi na službenu osobu.

‘Posebni pijetet iskazujemo stradalim zaštitarkama i zaštitarima u obavljanju njihovim poslova kao i svim onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske’, navodi se u priopćenju u povodu njihovog Dana koji se obilježava 21. rujna.

‘Svjedoci smo sve učestalijih napada na zaštitare prilikom obavljanja poslova za koje imaju licencu i posebno odobrenje koje su izdala državna tijela te tražimo da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu. Svakog dana njih 16.000 odgovorno i požrtvovno rade najčešće za minimalnu plaću, uz izloženost svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati.

Zaštitarke i zaštitari su roditelji, sestre ili braća, vaši dragi susjedi, prijatelji ili poznanici. Oni svoj posao obavljaju neposredno u smjenama od 12 sati i vaš su prvi kontakt kada dolazite na posao, u javnu ustanovu, trgovinu. Oni brinu o vašoj sigurnosti i sigurnosti objekata i imovine, apeliramo da svakodnevno poštujete njihove upute i pokažete razumijevanje i strpljenje prilikom obavljanja njihovih poslova’, poručuju građanima iz Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komora.

RSS