Damir Trut čestitao Dan civilne zaštite: ‘Sustav razvijamo kroz EU projekte’

Pripremljeni smo za jesen

Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut čestitao je danas Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH 1. ožujka te najavio rad na daljnjem razvoju sustava, s fokusom na povlačenje sredstava iz projekata EU, javlja Index.

U čestitci upućenoj djelatnicama i djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite i pripadnicima sustava civilne zaštite Trut je istaknuo da je protekla godina za sustav bila puna izazova.

“Ratna događanja u Ukrajini i raseljavanje ukrajinskog stanovništva još su jednom pokazali izuzetno važnu ulogu Ravnateljstva civilne zaštite, ali i cijelog sustava civilne zaštite u kriznim situacijama. Nedavni potres u Turskoj potvrdio važnost međunarodnog doprinosa u pružanju pomoći u ovakvim katastrofama”, rekao je.

“Nastavljamo dalje punim tempom”

“Puno je toga napravljeno, puno opreme nabavljeno i puno aktivnosti odrađeno da bismo postigli prepoznatljivost u domaćim, ali i međunarodnim okvirima, gdje smo se kao sustav, visoko pozicionirali, gdje međunarodna zajednica traži i uvažava naše mišljenje, ekspertizu i znanje”, kazao je Trut.

“Nastavljamo dalje punim tempom”, poručio je i dodao da im je fokus na povlačenju novčanih sredstva iz projekata Europske unije kako bi se sustav civilne zaštite podigao na još višu razinu.

Zahvalio je svima koji su pridonijeli ostvarenju postignuća Ravnateljstva civilne zašite i cijelog sustava te im uputio iskrenu zahvalu “znajući koliko truda, znanja, vještina, ali i entuzijazma stoji iza toga”.

izvor: Index.hr