Cyber (ne)sigurnost video nadzora javnih površina

Sustavi video nadzora javnih površina služi kao motor fizičke sigurnosti gradova, razotkrivajući neprimjerena ponašanja, pa čak i odvraćajući kriminalne aktivnosti.

Promjene u tehnologiji  omogućile su cyber hakerima da usmjere fokus na ove pouzdane uređaje i učine nadzorne kamere još jednim dijelom opreme koju moramo zaštititi.

O tome što sigurnosne kamere čini ranjivima na hakiranje, kako se mogu spriječiti hakiranja sustava video nadzora javnih površina govoriti će Vlatko Kosturjak na 5. Forumu o urbanoj sigurnosti – video nadzor javnih površina, koji će se održati u okviru programa Hrvatskih dana sigurnosti 2023., Opatija, Hotel Ambasador, 27.-29. rujna.

„Cyber (ne)sigurnost video nadzora javnih površina“, naziv je Vlatkove prezentacije.

Vlatko Košturjak zaposlen je Divertu gdje pomaže korisnicima doseći željenu sigurnosnu razinu. Tijekom svog rada jednako je radio na zaobilaženju zaštita, te na njihovom građenju. Ima više od 20 godina iskustva u području informacijske i kibernetičke sigurnosti na različitim pozicijama, te je stekao mnogobrojne certifikate iz navedenih područja.

Vlatko je sudjelovao kao predavač na mnogobrojnim domaćim i inozemnim konferencijama, a autor je mnogobrojnih (sigurnosnih) alata koji se i danas koriste.

Više o programu i uvjetima sudjelovanja pogledajte na www.danisigurnosti.hr

Program i prijavnicu sudjelovanja možete zatražiti i putem e-maila: info@uhms.hr  m. 091 44 55 017.

DBO/ Foto: Ilustracija by Svijetsigurnosti.com