Cure detalji iz memoara princa Harryja: Otkrio i kako je brinuo za vlastitu sigurnost

prtsc

U novim memoarima ‘Spare’, čija se objava očekuje 10. siječnja, princ Harry tvrdi da mu je njegov otac, kralj Charles III, rekao da kraljevska obitelj nema ‘dovoljno novca’ da financijski podrži njegovu suprugu, javlja Tportal.

Prema vojvodi od Sussexa, Charles je rekao da ‘već mora platiti puno’ kako bi uzdržavao svog najmlađeg sina, zajedno s princem Williamom i Kate Middleton.

Financijska (ne)sigurnost

‘Tata nije financijski podupirao Willyja i mene, i naše obitelji, iz ikakve velikodušnosti. To je bio njegov posao. To je bio cijeli dogovor’, tvrdi u svojim novim memoarima, dodajući da su on i njegov stariji brat (40) ‘pristali služiti monarhu’ i držati svoje ruke i noge ‘cijelo vrijeme unutar pozlaćenog kaveza’ u zamjenu za financijsku sigurnost.

Harry zatim navodi da je ubrzo shvatio da njegov otac zapravo nije bio zabrinut zbog novca – već je bio zavidan rastućoj popularnosti njegove supruge, Meghan Markle.

‘Tata se možda bojao rastućih troškova našeg uzdržavanja, ali ono što stvarno nije mogao podnijeti jest da netko novi dominira monarhijom, prigrabi svjetla pozornosti, netko sjajan i nov koji dolazi i zasjenjuje ga’.

Dijanino nasljedstvo

Istaknuo je da je Charles ‘to već proživio’ kada se oženio svojom prvom suprugom – Harryjevom pokojnom majkom – princezom Dianom. Kao po pitanju dokumentarnog serijala, kojega su princ Harry i Meghan Markle snimili za Netflix, komentar Buckinghamske i Kensingtonske palače na Harryjeve tvrdnje i ovoga puta je izostao.

Nakon što su Harry i Meghan odstupili s kraljevskih dužnosti 2020. godine, bili su financijski isključeni i morali su pokriti troškove vlastite sigurnosti. Sljedeće godine Harry je otkrio da je uspio održati njihov životni stil koristeći procijenjenih 13 milijuna dolara nasljedstva od pokojne majke.

Više pročitajte OVDJE.

RSS