Certifikat CMKS pospješuje status menadžera korporativne sigurnosti

Proaktivna korporativna sigurnost usmjerena je na usklađivanje sigurnosti i poslovanja kroz svakodnevnu demonstraciju da prije svega ostvarujemo sigurnost zaposlenika, a tek onda sigurnost organizacije, bavljenje upravljanjem promjenama, preuzimanje rizika, izgradnju  otpornosti organizacije, bavljenje strateškom i operativnom funkcijom kao i stvaranje klime poslovne sposobnosti. Oni koji ne prepoznaju da je svrha korporativne sigurnosti upravljanje sigurnošću radi prevladavanja poslovnih rizika, uz istovremeno ispunjenje ciljeva učinkovitosti i ugleda, imat će nezadovoljavajuću korporativnu karijeru, mišljenja je Alen Ostojić, CSO,CMS, CMKS, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, ujedno Voditelj programa obrazovanja CMKS-a.

Priroda profesije menadžera sigurnosti povezana je sa stalnim promjenjivim rizicima i neprestanim promjenama. To znači da se svi koji rade u ovom području moraju profesionalno kontinuirano usavršavati. CMKS predstavlja izuzetan program obrazovanja i certificiranja koji obuhvaća temeljna načela i napredne sigurnosne procedure. Kada steknete certifikat biti će to neovisna potvrda vaših profesionalnih kompetencija i iskustva. CMKS osnažuje vaš profesionalni profil i dokazuje da posjedujete znanje kako stvoriti vrijednost za vašu kompaniju, ističe Ostojić.

U tijeku je natječaj  za upis šeste generacije polaznika programa obrazovanja Certificirani menadžer korporativne sigurnosti (CMKS), u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti (HUMS), uz potporu Asocijacije menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA).

Program se sastoji od deset ključnih modula korporativne sigurnosti u ukupnom trajanju od 125 nastavna sata:

  1. Arhitektura korporativne sigurnosti; Doc.dr.sc. Darija Ivandić Vidović
  2. Upravljačke funkcije; Prof.dr.sc. Marijan Cingula
  3. Poslovna etika i usklađenost; Dr.sc. Silvija Vig
  4. Analiza i upravljanje rizicima; Dr.sc. Ivan Nađ
  5. Krizno planiranje i upravljanje krizama; Dr.sc. Branko Mihaljević, dr.sc. Damir Trut
  6. Odnosi s javnošću u kriznim i izvanrednim situacijama; Prof.dr.sc. Božo Skoko
  7. Upravljanje devijantnim ponašanjem na radnom mjestu i korporativne interne istrage; Izv.prof.dr.sc. Irena Cajner Mraović, Dr.sc. Darko Dundović, MBA
  8. Kibernetički prostor i informacijska sigurnost; Dr.sc. Nikola Brzica, Alen Delić
  9. Poslovno-obavještajna djelatnost; Izv.prof.dr.sc. Robert Kopal
  10. Leadership i coaching; Ljiljana Drenški Cvrtila, prof.psih., Prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila

Nastava šeste generacije polaznika programa CMKS traje od 15. rujna do 15. prosinca 2023. godine, a održava se u Centru za kompetencije HUMS-a, Petrinjska 59, Zagreb.

Više informacije o programu CMKS-a zatražite putem e-maila: info@uhms.hr   i/ili mob. 091 44 55 017.

 

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com