Britanska vijeća blokirala su preko 10 milijuna zlonamjernih e-mailova u 2019.godini

Mogućnost novog hakerskog napada
Al Jazeera

Britansko vijeće, koje promiče šire znanje o Velikoj Britaniji i engleskom jeziku u preko 100 zemalja svijeta, prošle je godine, prema službenim podacima, pogodilo preko 10 milijuna zlonamjernih napada e-pošte.

Podatci koje je skupio Nimbus Hosting prema Zakonu o slobodi informacija pokazali su da je Britansko vijeće prošle godine blokiralo ukupno 10.336.631 neželjene e-pošte, od čega je 190.155 e-poruka presretnuto ili blokirano zbog sumnje na zlonamjerni softver poput crva, trojanskih konja i ransomwarea.

Nadalje, organizacija je blokirala 14.317 sumnjivih lažnih e-poruka, a dodatnih 10.132.159 e-poruka presretnuto i zabilježeno kao neželjena pošta, od kojih su mnogi mogli sadržavati viruse.

Tim Dunton, dr. Med., iz Nimbus hosting-a, rekao je: “Ove brojke su još jedan podsjetnik da će cyber-kriminalci kontinuirano bombardirati organizacije s prijevarama e-pošte, nadajući se da će nagovoriti zaposlenike da predaju privatne podatke, prekrše sigurnosne sustave organizacija ili ukradu osobne podatke. Sve što je potrebno jest da jedan takav e-mail prođe kroz nesavršeni sustav filtracije prije nego što se organizacija mora suočiti s posljedicama ozbiljnog kršenja podataka o klijentima.”.

Dodao je da je od vitalnog značaja da sve organizacije poput Britanskog vijeća imaju potrebne antivirusne sustave, kao i snažne sigurnosne postupke kako bi se suprotstavili hakerima.

Originalni članak pročitajte ovdje.

PO/Foto:Al Jazeera