BILO JE PITANJE VREMENA: Djevojčica se tijekom igre u vrtiću ubola na narkomansku iglu

Svijetsigurnosti.com

Petogodišnja djevojčica ubola se na vrh igle odbačene narkomanske šprice tijekom boravka u dječjem vrtiću Tratinčica u Dugavama. Objekt se, naime, nalazi u prizemlju stambene zgrade i nije ograđen, odnosno nema kontroliran prostor za igru.

Djevojčica je ozlijedila kažiprst lijeve ruke i istoga dana zbrinuta u bolnici, a kako doznaje Jutarnji list, uznemireni roditelji još čekaju određene medicinske nalaze te i dalje strepe je li njihova kći zaražena.

Cijeli slučaj odmah je prijavljen ravnateljici, ali i nadležnim gradskim tijelima, prije svega Uredu za obrazovanje, kako bi se žurno osigurao adekvatan i kontroliran prostor koji bi djeca mogla koristiti za igru, poput onoga u kojem borave djeca smještena u zgradi centralnog objekta DV-a Tratinčica.

Međutim, iz Gradske uprave na njihove molbe nije bilo nikakvog odgovora.

Majka ozlijeđene djevojčice zahtijevala je od ravnateljice da što žurnije riješi taj problem, no prema njenim riječima, vodstvo vrtića je prema tom problemu nastupilo poprilično nezainteresirano. Nakon toga sami su se obratili Uredu za obrazovanje i Uredu gradonačelnika. Dopis su poslali 22. rujna.

Nakon što je bilo kakav odgovor od Ureda izostao, roditelji ponovno šalju dopis uredima. Tada im se javlja pročelnik Miro Laco i objašnjava im da je njihov dopis koji je primio proslijedio 5. i 11. listopada pročelniku Ureda za obrazovanje Ivici Lovriću.

No, do danas ništa nije učinjeno. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će posjetiti vrtić te će ugraditi ograda i postaviti videonadzor.

Izvor: Dnevnik.hr