BILJANA CERIN Hrvatica na prestižnoj listi 50 najutjecajnijih žena u kibernetičkoj sigurnosti

Poslovna inteligencija/Youtube

Vodeći svjetski medij u području kibernetičke sigurnosti, britanski SC Magazine, uvrstio je na svoju listu 50 najutjecajnijih žena u kibernetičkoj sigurnosti u Europi i jednu Hrvaticu – Biljanu Cerin.

Kako piše ICT Business, ovo je prvi put da se na ovakvoj prestižnoj listi našao i stručnjak iz Hrvatske. Kriteriji za uvrštenje su opsežni. Komisija svoju ocjenu donosi na temelju održanih stručnih predavanja u javnosti, objavljenih radova, dokazane stručnosti i svijesti u području zaštite podataka, korištenja društvenih medija u aktiviranju stručne zajednice, te brojnih drugih kriterija.

Biljana Cerin je cijelu svoju karijeru posvetila upravljanju rizikom informacijske sigurnosti i usklađenošću IT sustava sa zakonskom regulativom. Klijenti koje je  savjetovala kroz Ostendo Consulting, tvrtku koju je osnovala 2011. u Zagrebu i Londonu,  uključuju zvučna imena poput Stanford University, Amgen, MGM Resorts, Merck ali i brojne uspješne regionalne tvrtke poput grupacija United, Mozzart, Podravka, Aminess i dr.

Prije dvije godine je imenovana članom upravnog odbora najveće svjetske organizacije za zaštitu podataka (ISC)2 International Information Systems Security Certification Consortium, Inc. Ovdje se posebno posvetila privlačenju i edukaciji mladih stručnjaka, promociji struke i strateškim i etičkim pitanjima kibernetičke sigurnosti na globalnoj razini.

Više o ovoj hrvatskoj stručnjakinji pročitajte OVDJE.

Izvor: ICT Business