BEOGRAD: Završena 7. konferencija SAMKB i 1. konferencija SEECSA-e

Alen Delić, Maja Pavelić Opuhač, Bernard Topić, Lidija Huljak

U Beogradu je u petak, 11. listopada 2019. završila 7. konferencija srpskih menadžera korporativne sigurnosti i 1. konferencija menadžera korporativne sigurnosti JI Europe.

U nazočnosi stotinjak menadžera korporativne sigurnosti JI Europe, konferenciju je otvorio prof.dr.sc. Dragan Trivan, predsjednik SAMKB i predsjedavajući SEECSA-e. On je istaknuo potrebu kvalitetnije suradnje nacionalnih asocijacija u odručju prevencije kriminala i poglavitio cjeloživotnom obrazovanju – certificiranja menadžera korporativne sigurnosti prema usvojenom modelu tzv. zaltnog standarda CMKS-a.

Potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Delić uvodno je pozdravio sve nazočne uz opravdanje izostanka Alena Ostojića, predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Delić je pohvalio rad svih nacionalnih asocijacija menadžera sigurnosti u ostvarenju zajedničkog cilja – sigurnosti nacionalnih zajednica. Vezano za rad HUMS-a, Delić je istaknuo kako su članovi aktivni na više područja , neovisno o tome što je u posljednje vrijeme najveći razvoj područja informacijske i kibernetičke sigurnosti. Kao primjer dao je nadolazeći Dan bez mobitela u prometu, kojeg će HUMS u partnerstvu s Ravnateljstvom policije i nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa, obilježiti 21. listopada 2019.

Uz Delića, u izaslanstvu HUMS-a bili su potpredsjednici Maja Pavelić Opuhač i Bernard Topić, Lidija Huljak, tajnik i Dejan Šobić, predsjednik Odbora za nove tehnologije HUMS-a.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti predsjedavanje SEECS-om preuzima 01. siječnja 2020.

DBO/ Foto: HUMS