General Praljak u sudnici Haškog suda popio otrov i preminuo u bolnici

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, prekinulo je danas ročište na kojem je izricalo presudu šestorici čelnika Herceg-Bosne i to nakon što je Slobodan Praljak pred sudskim vijećem popio sadržaj bočice, a za koji njegovi odvjetnici tvrde da je otrov.

Prije ovog tragičnog čina , predsjedniku Vlade herceg-Bosne Jadranku Prliću  je potvrđena kazna  zatvora od 25 godina, bivšem ministru obrane Bruni Stojiću potvrđena je kazna od 20 godina, dok je bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a Slobodanu Praljku također potvrđena kazna od 20 godina.

General Praljak je nakon izricanja presude ustao i popio bočicu tekućine nepoznatog sadržaja. Odvjetnici su otkrili da im je praljak rekao da je popio otrov. Sudac je istog trenutka  prekinuo suđenje i pozvana je Hitna pomoć, prenose hrvatski mediji.

Izvor blizak HINI potvrdio je da je general Slobodan Praljak umro u bolnici u Haagu.

U 14:15 sati nastavljeno je izricanje pravomoćne presude bosanskohercegovačkoj šestorki. Sud je potvrdio kazno zatvora od 20 godina Milivoju Petkoviću, 16 godina zatvora potvrđeno je valentinu Ćoriću dok je Berislavu Pušiću potvrđena kazna zatvora u trajanju od 10 godina.

RSS