Ana Raić Knežević otvoreno o kriminalu i korupciji u Podcastu „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“

Ana Raić Knežević
Ana Raić Knežević otvoreno o kriminalu i korupciji u Podcastu „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“

Na HUMS TV Youtube kanalu pogledajte novu emisiju Podcasta Svijeta sigurnosti „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“.

Urednik i voditelj kroz Podcaste je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Novi gost  Podcasta je Ana Raić Knežević, reporterka za kriminal i korupciju.

Zašto je izabrala bude reporterka za kriminal i korupciju? Kako dolazi do informacija o nekom kriminalu i korupciji? Kako komentria nedavnu odluku Ustavnog suda prema kojoj zviždač iz jednog zagrebačkog poduzeća nije smio dobiti otkaz jer je medijima dao podatke o kriminalu? Ovo su samo neka od pitanja koje je Alen postavio Ana na početku razgovora.

Alen je konstatirao da gotovo nema većeg sudskog procesa što ga Ana nije  pratila ili teškog kriminala o kojem nije pisala. Zanimalo ga je je li se sjeća nekog posebnog slučaja i po čemu? Je li joj se nekad  neki kriminalac ili menadžer o kojem vodi  neku „Istragu“ obratio s konkretnim prijedlogom pod šifrom „svi smo krvavi ispod kože“?

Izvještavanje o kriminalu i korpciji je opasno. Alen se sjetio ubojstva  novinarke sa Malte, 2017. godine –  Daphne Caruana Galizia . Ona je godinama otkrivala kriminal i korupciju u najvišim krugovima države, pravosuđa, policije. Prijeti li se novinarima u Hrvatskoj?

Ovo su samo neka od pitanja na koje je Ana imala spreman odgovor. Emisiju možete pogledati i na Zapad TV, u ponedjeljak, 24. siječnja 2022. u 21:05 sati.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com