34 učenika osnovnih i srednjih škola dobila HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU!

HEP nagrada IMAM ŽICU

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 28. dodjela Nagrade učenicima  IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo.

Dobitnici nagrade za školsku godinu 2021./2022. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola u kategorijama računalstva –  Izrada programskih rješenja, Električne instalacije i Administracija IT sustava.

Nagradu u iznosu od 3.000 kuna ove su godine dobila 34 učenika. Od 1995. godine do danas HEP je dodijelio ukupno 893 nagrade. Među školama čiji su učenici ove godine osvojili najviše nagrada IMAM ŽICU! ističe se XV. gimnazija iz Zagreba sa šest nagrađenih učenika, dok po tri nagrađena učenika imaju Osnovna škola Bartola Kašića iz Zagreba te Srednja škola Zlatar.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s obrazovnim sustavom. HEP njime želi pomoći stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposliti se i ostati u Hrvatskoj i tako se uključiti u razvoj hrvatskog gospodarstva.

 

IMAM ŽICU! 2022. – Popis dobitnika nagrade za šk.god. 2021./2022.  možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.hep.hr/ulaganje-u-mlade-ulaganje-je-u-buducnost-hrvatske/3710

DBO/ Foto: HEP