10% građana Londona možda je zaraženo koronavirusom

British Airways i Heathrow pozivaju Veliku Britaniju da ublaži ograničenja putovanja
Pixabay

Procjenjuje se da deset posto stanovnika Londona posjeduje antitijela na koronavirus te da ista posjeduje oko četiri posto stanovništva Velike Britanije.

Sir Patrick Vallance, na dnevnoj vladinoj konferenciji za koronavirus, izjavio je kako je, do tog trenutka, u Londonu, na koronavirus pozitivno oko 10% stanovništva, što sugerira kako je spektar infekcije širom zemlje na različitim razinama na različitim mjestima, ali u prosjeku negdje oko četiri posto.

Serološka ispitivanja koja mogu pokazati je li netko prebolio virus i je li proizveo protutijela na isti provedena su prije dva tjedna te mogu odražavati sliku zaraze tri tjedna ranije od toga.

Vallance je nadodao kako je trenutno u cijeloj zemlji koronavirusom zaraženo oko 130 000 ljudi, dok niže procjene govore da je to brojka od 65 000 do 75 000 ljudi, a veće procjene ukazuju na brojku od oko 250 000.

Brojke koje je jučer objavilo Ministarstvo zdravlja Velike Britanije pokazale su kao je od posljedice koronavirusa u razdoblju od 24 sata preminulo 210 osoba, ukupan broj pozitivno testiranih u istom razdoblju je 233 060 osoba,  što je povećanje za 3.877 u odnosu na dan prije.

Više pročitajte ovdje.

PO / Foto:Pixabay