Zdravko Janić na UN-ovoj konferenciji o borbi protiv terorizma

MUP RH

U sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku, 28. i 29. lipnja, održana je konferencija o borbi protiv terorizma pod nazivom UN High-level Conference of Heads of Counter-Terrorism Agencies of Member States – Strengthening International Cooperation to Combat the Evolving Threat of Terrorism. Na konferenciji na kojoj je sudjelovao Zdravko Janić, savjetnik ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske za borbu protiv terorizma, hrvatsku delegaciju sačinjavali su i predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Sigurnosno-obavještajne agencije.

Održane su dvije sjednice na kojima se razgovaralo o jačanju međunarodne suradnje svih zemalja članica Ujedinjenih naroda u borbi protiv terorizma kroz razmjenu znanja i informacija. Naglašena je uloga i sposobnost Ujedinjenih naroda u podupiranju zemalja članica u provedbi UN-ove globalne strategije za borbu protiv terorizma, sprječavanja nasilnog ekstremizma, zlouporabe novih tehnologija, kao i zlonamjerne uporabe interneta i društvenih mreža.

Konferenciju su pratile sve zemlje članice Ujedinjenih naroda, predstavnici Interpola, Europola i drugih međunarodnih institucija za borbu protiv terorizma.

RSS