Zašto bivši savjetnik predsjednice RH ne vjeruje u institucije ove države?

Ured predsjednice

Donedavni savjetnik predsjednice Republike, u kratkom razgovoru za HRTjučer je odgovorio zašto nije prijavio prijetnje smrću od strane visokopozicioniranog djelatnika Sigurnosno-obavještajne agencije.

– Zato što nemam povjerenja u institucije, jer se međusobno pokrivaju, što se upravo danas i potvrdilo. Sve je to teška farsa i velika koalicija na djelu – rekao je Radeljić u utorak za HRT.

Ova izjava stigla je nakon što je saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaključio kako nije bilo zloporaba u postupanju Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) prema samom Radeljiću.

On je pak nakon smjene tvrdio kako mu je odluku o razrješenju priopćio šef kabineta ravnatelja SOA-e i pritom mu prijetilo gaženjem autom.

Kako prenosi Jutarnji list, zaključak Saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nije bio jednoglasan. Odluku HDZ-ovih i SDP-ovih članova da je slučaj Radeljić za Odbor gotov, Most i Živi zid odmah su ocijenili kao veliku koaliciju na djelu. Ines Strenja Linić (Most) i Branimir Bunjac (ŽZ) glasovali su protiv amnestiranja SOA-e.

RSS