Zašto bijesni muž, koji je izbo ženu i njezinog prijatelja, nije ranije pritvoren?

Jutro nakon brutalnog krvoprolića u Gospiću, osim istrage samog događaja, započela je i ona koja bi trebala dati odgovore na pitanje je li bilo propusta u postupanjima prema osumnjičeniku J.M. (36), doznaje Jutarnji list.

Naime, on je prošloga tjedna bio uhićen zbog dva kaznena djela prema supruzi, protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje ubojstvom, ali mu sud nije odredio istražni zatvor, već je pušten samo s mjerama opreza zabrane približavanja supruzi.

Županijska državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović potvrdila je Jutarnjem listu da je “od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatraženo žurno izvješće o postupanju u kaznenom predmetu koji je prema pisanju više internetskih portala prethodio jučerašnjem događaju”.

Županijski sud u Karlovcu potvrdio je pak kako nije imao postupanja u ovom predmetu. Da je za 36-godišnjaka prošli tjedan državno odvjetništvo tražilo istražni zatvor sudac istrage karlovačkog suda o tome bi odlučivao.

S teškim i po život opasnim ozljedama žrtve su prevezene u bolnicu, a napadač se dao u bijeg.

Oko 18.30 sati ostavio je djeci oproštajnu poruku na Facebooku, a policija ga je pronašla u večernjim satima zabarikadiranog u lovačkom domu kraj Gospića. Nakon pregovora konačno se predao u 22.18 sati, te je od tada u policijskim prostorijama u Gospiću.

izvor: Jutarnji list