Zagrepčani stradali u potresu uselili u “Hostel Arena”

Stradali zagrebčani uselili u hostel Arena

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, obišli su sugrađane stradale u potresu koji su u subotu, 12. rujna 2020. uselili u „Hostel Arena“. Do sada je iz studentskog doma „Cvjetno naselje“ u „Hostel Arena“ preselio 61 sugrađanin, a smješteni su u 30 soba. Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju ali i restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan. Smještaj je osiguran za 241 osobu. Subotnje useljenje uglavnom su obavile višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking. U ponedjeljak i utorak će u 9:00, 12:00 i 15:00 sati, te u slučaju potrebe i kasnije popodne autobusi ZET-a prevoziti sugrađane iz studentskog doma u „Hostel Arena“.

Gradskoj upravi je u petak, 11. rujna 2020. iz Vlade RH stigao Nalog za mobilizaciju „Hostela Arena“ za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu „Cvjetno naselje“.

Kako bi se podigla razina životnog standarda u sobama hostela, na prijedlog sugrađana, gradonačelnik Bandić dao je nalog za kupnju frižidera koji su već u sobama.

U hostelu se nalazi ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će u hostelu djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG. Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce.

 

DBO/ Foto:zagreb.hr