ZAGREBAČKI HOLDING PREPORUČUJE MJERE OPREZA U KORISNIČKIM CENTRIMA!

U svrhu prevencije naspram koronavirusne bolesti, Zagrebački holding savjetuje  da u nadolazećim danima sve aktivnosti koje se odnose na upravljanje uslugama Zagrebačkog holdinga i ovisnih trgovačkih društava realizirate putem digitalnih kanala.

Osigurana je kontinuirana telefonska podrška kroz Pozivni centar i broj 072 500 400. Agenti Zagrebačkog holdinga su dostupni 24 sata dnevno!

Putem internetske stranice holdingcentar.zgh.hr možete pristupiti elektroničkim uslugama i na taj način podnijeti sve vrste zahtjeva. Dokumentaciju, odnosno predstavke možete dostaviti i putem elektroničke pošte holding.centar@zgh.hr .

Preporučuje se da se plaćanje realizira internetskim bankarstvom, a dostupne su i mobilne aplikacije koje građani mogu preuzeti s korisničkih stranica.

U slučajevima kada je dolazak u neke od poslovnica neophodan i neodgodiv, nastavno na objavljene preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  red pričekajte na udaljenosti od drugih posjetitelja ili u zoni korisničkog centra.

Zagrebački holding, kao odgovorno trgovačko društvo, poduzima sve potrebe mjere u skladu s preporukama resornih gradskih i nadležnih nacionalnih tijela te prati sve smjernice na području prevencije i epidemiološke situacije koja se odnosi na koronavirus!

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za koronavirus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ravnateljstva civilne zaštiteMinistarstva zdravstvaRavnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Koronavirus –  najnoviji podatci
HZJZ je 1. ožujka otvorio stranicu s najnovijim podatcima o bolesti COVID-19 te stranicu s najnovijim preporukama u vezi koronavirusa.

 

DBO/ Foto: zgh.hr