ZAGREB AUTO SHOW: HUMS na panelu MUP-a o sigurnosti u cestovnom prometu!

MUP RH

Kako se riješiti navike korištenja mobitela u vožnji? Treba li povisiti novčane kazne? Uvesti kazne i pješacima koji telefoniraju dok prelaze prometnice? Zabraniti korištenje i slušalica?

Samo su neka od pitanja koja će Hrvatska udruga menadžera sigurnosti otvarati na panelu MUP-a 11. travnja od 14 do 16 sati u Paviljonu 5 na Zagrebačkom velesajmu, a u okviru 15. Zagreb Auto Showa, na temu sigurnosti u cestovnom prometu i problema korištenja mobitela. Bit će to prilika za produktivnu raspravu i traženja mogućih odgovora na pitanja što sve valja poduzimati kako bi se utjecalo na rješavanje loših navika i vrlo rizičnog ponašanja od strane vozača., biciklista, pa i pješaka koji u prometu koriste mobitel .

Tom se problematikom bavi i kampanja prevencije Dan bez mobitela u prometu koju je lani kao projekt za smanjenje prometnih nesreća uzrokovanih korištenjem mobitela pokrenuo HUMS, a nastavlja se i ove godine pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, istaknula je Renata Ivanović, voditeljica HUMS-ove kampanje.

DBO