Vrkić prozvao osječku policiju: Zaustavite vandalske ispade umjesto da maltretirate sugrađane

Vrkić prozvao osječku policiju

I u Osijeku je sve napetije zbog vandalskih grafita, a situacija se zaoštrila nakon što je pošaran legendarni natpis “Osijek nepokoreni grad” na križanju Trpimirove i Divaltove ulice.

Kako javlja portal Osijek031, nepoznati počinitelji su prije dva dana crvenim auto sprejem prešarali natpis iz 1991. godine ispisavši četiri S i natpis “Delije” na ćirilici.

Sve političke stranke u gradu oštro su osudile taj vandalski čin, a neke od njih povezale su ga s prošlotjednim postavljanjem spomenika kardinalu Stepincu u Osijeku.

Portal Osijek031 prenosi reakciju gradonačelnika Ivana Vrkića. On je najavio da gradska uprava priprema veliki projekt postavljanja cijele mreže video kamera u gradu kako bi se stalo na kraj vandalizmu koji je već godinama jedan od najvećih problema u Osijeku.

Govoreći o incidentu s natpisom “Osijek nepokoreni grad” Vrkić se žestoko obrušio i na lokalnu policiju. Prema njegovim riječima, policija bi se trebala fokusirati na vandalske ispade i slične stvari koje se događaju, a manje zaustavljati automobliliste i bicikliste koji, po Vrkiću, nisu glavni problem u gradu.

Glavni problem u gradu su sigurnost i zaštita grada i građana od ovakvih vandalskih ispada a ne „maltretiranje sugrađana“, zaključio je Vrkić.

izvor: Osijek031.com