Veliki jubilej IPA-e splitsko-dalmatinske: 20 godina zajedništva i zahvalnosti

U prelijepom ambijentu Hotela President u Solinu, održana je svečana proslava 20. obljetnice IPA-e (International Police Association) Splitsko-dalmatinske. Ovaj klub, koji okuplja policijske službenike PU splitsko-dalmatinske, obilježio je dvadeset godina postojanja, a događaj je bio ispunjen zahvalnošću i prisjećanjem na iznimne doprinose članova Kluba.

Na proslavi obljetnice su prisustvovali brojni predstavnici partnerskih institucija – župan Splitsko –dalmatinske županije Blaženko Boban, gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin, načelnik Općine Klis Jakov Vetma,  izaslanica Općinskog prekršajnog suda u Splitu, sutkinja Zrinka Krečak, vršitelj dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Splitu, gospodin Markus Pervan, predstavnik Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti prof. Josip Kasum i mnogi drugi. Čestitati su došli i mnogi predstavnici prijateljskih IPA klubova iz Hrvatske, Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Svečanost je svojim govorom otvorio Marko Doljanin, predsjednik Upravnog odbora IPA-e splitsko-dalmatinske. U govoru se prisjetio najznačajnijih događaja koji su obilježili rad kluba tijekom proteklih dvadeset godina. Konferencije, edukacije, sportska i druga natjecanja, humanitarne akcije te ostala društvena događanja koje su, uz pomoć partnera, organizirali članovi kluba, uvijek volonterski i uvijek za dobrobit kolega policajaca i cijele zajednice. Prisjetio se i zahvalio svim predsjednicima Kluba, od njegovog osnivanja 2003. godine do danas te zahvalio svim članovima za sve što su učinili za Klub, kolege policajce, ali i cijelu zajednicu.

U ime županije prisutne je pozdravio župan Blaženko Boban, a u ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske, načelnik Slobodan Marendić.

Dodijeljene su zahvalnice članovima kao simbol priznanja za izuzetan rad, stručnost i predanost koji su pridonijeli radu Kluba. Zahvalnice su također dodijeljene i partnerima IPA-e splitsko-dalmatinske kao izraz duboke zahvalnosti što su podržavali i sudjelovali u ostvarenju ciljeva Kluba.

Predsjednik IPA Hrvatske sekcije, gospodin Miljenko Vidak, čestitao je domaćinima obljetnicu te dodijelio plakete i priznanja zaslužnima.

Svečana proslava 20. obljetnice IPA-e Splitsko-dalmatinske u Hotelu President u Solinu odisala je jedinstvom policijske i šire društvene zajednice te je potvrdila važnost rada Kluba za razvijanje prijateljstva među policijskim službenicima, njihovo stručno usavršavanje, razmjenu znanja i iskustava, razvijanje kulture sigurnosti u zajednici, te humanitarno djelovanje policajaca, uz krilaticu – Servo per Amikeco – Služiti kroz prijateljstvo.

DBO/ Foto: Denis Mrkonjić /ipa-split