VELIKA BRITANIJA: NOVI TERORISTIČKI NAPAD, OVAJ PUT U SREDIŠTU LONDONA

prtsc

Britanska policija izvijestila je u nedjelju ujutro da su ubijena tri napadača koji su u subotu kasno navečer izvršili napad blizu London Bridgea u kojemu je ubijeno šest, a ranjeno najmanje 20 osoba

Do napada je došlo u središtu Londona u kasnim satima u subotu. Prvo se bijeli kombi zaletio u pješake na London Bridgeu, zatim je, po riječima očevidaca, troje ljudi izašlo iz kombija s noževima i krenulo prema Borough Marketu ubadajući ljude na koje su naišli.

Očevidac, vozač taksija, za LBC radio rekao da su iz kombija na London Bridgeu ‘izašla tri čovjeka s velikim noževima, 12 inča dugačkim i nasumično duž Borough High Streeta probadali ljude’.

Britanska policija proglasila je subotnje incidente na London Bridgeu i Borough Marketu terorističkim činovima, dok je incident u Vauxhallu, koji se ranije također spominjao, bilo ranjavanje nožem koje nije povezano s incidentima na prve dvije spomenute lokacije.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napade u središtu Londona.

Britanska premijerka Theresa May izjavila je u nedjelju da se incident u Londonu tretira kao potencijalni teroristički čin.

Treći napad u Britaniji od ožujka

Noćašnji napad u Londonu treći je koji se dogodio u Britaniji od ožujka – 22. svibnja na koncertu u Manchesteru bombaš samoubojica ubio je 22, a ranio 116 ljudi, a 22. ožujka u napadu blizu britanskog parlamenta poginulo je 6 ljudi, a ranjeno ih je još najmanje 50.

Izvor:CNN/Tportal/HINA/RSS