Ubio prijateljicu, pa ju bacio u more

U sudaru broda lučke kapetanije
prtsc Youtube

Poljak P.P.P. (52), osumnjičen za ubojstvo, završio je iza rešetaka zadarskog pritvora nakon ispitivanja kod suca istrage. Nije se branio šutnjom nego je iznio obranu. Istražni ga je sudac pritvorio do mjesec dana zbog opasnosti od bijega, javlja 24 sata.

Poljski nautičar, podsjetimo, premlatio je svoju djevojku, također Poljakinju M.J.A. (37) dok su se vozili gliserom po zadarskom kanalu u utorak, tražeći marinu. Još nije razjašnjeno je li ona nakon toga pala u more ili ju je on bacio.

Utapala se, a on joj nije pomogao. Nakon toga i sam je skočio u more praveći se da je traži. Naišao je njemački nautičar C.D. te ga je izvukao iz mora, vezao njegov gliser za svoje plovilo i pozvao pomoć. P.P.P. je nesuvislo spominjao djevojku pa su se lučka kapetanija i  pomorska policija uz pomoć Centra za traganje i spašavanje na moru dali u potragu.

Tijelo je, prema informacijama 24 sata, pronašao pilot zrakoplova kojeg su predvečer pozvali kako bi potragu završili prije nego padne mrak. Modrice na njezinoj glavi, rukama i nogama ukazivale su na borbu pred smrt. Uto je stigla i vijest da je Poljak već prijavljivan zbog napada, krivotvorenja i davanja lažnog iskaza pa je uhićen.

Kazneno će odgovarati zbog ubojstva.

RSS