U BiH otkriveno šest migranata koje se povezuje s međunarodnim terorizmom

Hayat TV BiH

Služba za poslove sa strancima BiH u prva dva mjeseca 2019. godine na području Bihaća i Sarajeva locirala je i pod nadzor u Imigracijski centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od kojih se pet dovodi u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom, javlja Klix.ba.

Locirani su na osnovu poduzimanja pojačanih mjera i radnji profiliranja sigurnosno interesantnih osoba među migrantima te uz pomoć suradnje i razmjene informacija službe s domaćim i međunarodnim partnerima, ponajprije putem razmjene biometrijskih podataka.

“Riječ je o osobama s inicijalima G. R. Z. (34), N. S. S. (30), K. Q. (23) i F. A. A. (25) koje predstavljaju prijetnju javnom poretku i sigurnosti BiH, kao i osobama Z. U. (22), S. A. (24) za koje služba trenutačno u suradnji s partnerskim agencijama i zemljama porijekla provodi postupak potvrđivanja identiteta, kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica neophodnih za njihovo udaljavanje s teritorija BiH na osnovu prethodno izrečenih mjera protjerivanja”, piše u priopćenju za javnost Službe za poslove sa strancima BiH.

RSS