TRUMP ZAPOVIJEDIO NAPAD NA SIRIJU

Otkriveno kako se Trumpov savjetnik zarazio koronavirusom
Wikipedia

Pedeset devet raketa Tomahawk ispaljeno je s američkih razarača USS Porter i USS Ross oko dva sata ujutro, a pogodile su više ciljeva u zračnoj bazi Šajrat, za koju Pentagon kaže da je korištena za skladištenje kemijskog oružja.

Predsjednik SAD-a Donald Trump obratio se javnosti i u televizijskom prijenosu istaknuo da je iz te baze izveden napad kemijskim oružjem te je pozvao sve civilizirane nacije da pomognu u borbi protiv Sirije, prenosi BBC News.

Sirijskog predsjednika Bashara al-Assada Trump je nazvao  diktatorom koji je napao nevinu djecu, žene i muškarce koji su umrli sporom i brutalnom smrću. Poručio je da je sprečavanje širenja i upotrebe kemijskog oružja u interesu nacionalne sigurnosti SAD-a.

Sirijska vojska priopćila je da je u napadu poginulo šestero ljudi te da je nastala velika materijalna šteta. Vojska je napad nazvala agresijom te poručila da će odgovoriti borbom protiv terorizma i ponovnom uspostavom mira i sigurnosti u cijeloj Siriji.

Američki oružani napad na Siriju podržale su  Velika Britanija, Izrael, Turska, Francuska i Saudijska Arabija.

Nema nikakve dvojbe da će današnji oružani napad na Siriju podići razinu od sukobljavanja sa Asadovim saveznicima – Rusijom i Iranom.

RSS