TRAGEDIJA U DUBROVNIKU: U sudaru broda lučke kapetanije i gumenjaka dvoje pogulih, za pet osoba se traga

U sudaru broda lučke kapetanije
prtsc Youtube

Dvije osobe smrtno su stradale dok se za pet osoba traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sinoć sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru s nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama te Pomorskom policijom Dubrovnik koordinira spasilačko – potražnu akciju za pet osoba koje su nestale nakon nesreće u Dubrovačkom akvatoriju gdje se brod Lučke kapetanije Dubrovnik sudario sa gumenjakom.

Prema dostupnim informacijama, službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik, „Danče“ u utorak, 25. travnja u 21.20 sati u Koločepskom kanalu sudario se s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj su se nalazili ugostiteljski djelatnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dvije osobe sa manjim tjelesnim ozljedama dok su dvije osobe pronađene mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

‘U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik sa liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu. Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kapetanom Sinišom Orlićem, danas, 26. travnja u Dubrovniku će se sastati sa voditeljima potražnih timova’, doznajemo iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

A. R. K.