Tehničko sveučilište u Beču razvilo protokol za sigurnije transakcije kriptovalutama

Kina naredila bankama da prestanu podržavati kriptovalute
Unsplash/@silverhousehd

Tim međunarodnih znanstvenika analizirao je probleme s kojima se susreću korisnici prilikom obavljanja transakcija kriptovalutama te je predstavio rješenje koje omogućuje sigurnije i brže transakcije.

U suradnji s madridskim Institutom za softver IMDEA i američkim sveučilištem Purdue, Odjel za sigurnost i privatnost na Tehničkom sveučilištu u Beču analizirao je probleme s kojima se susreću korisnici prilikom obavljanja transakcija kriptovalutama te je razvio novi protokol koji omogućuje brže i sigurnije transakcije.

Protokol je opisan u nedavno objavljenom radu pod nazivom „Blitz: Secure Multi-Hop Payments Without Two-Phase Commits” i bit će predstavljen na ovogodišnjem Simpoziju o sigurnosti USENIX – prestižnoj međunarodnoj konferenciji o IT sigurnosti.

Novim protokolom koji je razvio ovaj međunarodni tim znanstvenika mogu se, primjerice, spriječiti sigurnosne prijetnje kao i blokiranje novca na duže vrijeme.

Da bi provjerili kako novi protokol funkcionira u praksi, znanstvenici s bečkog sveučilišta proveli su simulaciju koja je pokazala da se novom tehnologijom, na primjer, uvelike smanjuje broj neuspjelih transakcija u odnosu na Lightning Network.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Unsplash/@silverhousehd