Svjetski gospodarski forum osnovao Globalni centar za informacijsku sigurnost

Twitter

Svjetski gospodarski forum (WEF) osnovao je Globalni centar za informacijsku sigurnost, a za njegovog direktora imenovan je Troels Oerting (na slici).

Oerting se menadžmentu Svjetskog gospodarskog foruma pridružuje s pozicije direktora korporativne sigurnosti Barclaysa, na kojoj je bio od 2015. godine.

U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri obavljao je visoke dužnosti u Danskoj nacionalnoj policiji i  obavještajnoj agenciji. U Europolu je bio voditelj centra za borbu protiv terorizma i voditelj centra za cyber kriminal.

“Globalni centar za informacijsku sigurnost  prva je globalna platforma za rješavanje današnjih kibernetičnih rizika. Drago mi je što smo pronašli dokazanog lidera koji je željan i sposoban pomoći nam da riješimo ovu tamnu stranu 4. industrijske revolucije “, rekao je Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma.

Budući da kibernetički napadi mogu uništiti ekonomije i države, potrebne su hitne akcije za stvaranje sigurnog radnog okruženja za nove tehnologije kao što su umjetna inteligencija, robotika,  internet stvari, autonomnih vozila i dr.

Globalni centar za informacijsku sigurnost nudi prvu platformu za rješavanje kibernetičkih rizika stavljajući je na dispoziciju vladama, korporacijama i međunarodnim organizacijama , kako bi smanjili utjecaj zlonamjernih aktivnosti na webu, priopćili su iz Svjetskog gospodarskog foruma.

Centar će se usredotočiti na sljedeće ciljeve:

  • Konsolidiranje postojećih inicijativa za kibernetičku sigurnost Svjetskog gospodarskog foruma
  • Usposta neovisne knjižnice najboljih praksi kibernetičke sigurnosti
  • Pomoć partnerima u unaprjeđenju znanja o sigurnosti u cybersecu
  • Rad na primjerenom i agilnom regulatornom okviru kibernetičke sigurnosti
  • Rano upozorenje za buduće scenarije kibernetičkih napada

DBO