Stoji li PKK iza napada u Istanbulu? Jedna osoba već je uhićena

Istanbul podmetanje bombe
prtsc Youtube

Turska policija uhitila je osobu osumnjičenu za podmetanje bombe koja je u nedjelju eksplodirala u pješačkoj zoni u centru Istanbula, usmrtivši najmanje šestero i ranivši više desetaka ljudi, prenosi Večernji list.

Bomba je eksplodirala u nedjelju oko 16.20 sati po lokalnom vremenu u aveniji Istiklal, ulici s brojnim kafićima, restoranima, kinima i trgovinama. Prema trenutno dostupnim podacima, u eksploziji poginulo je najmanje šest osoba, a 81 je osoba ranjena, među njima dvije teško.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je u nedjelju “kukavički napad”. “Prve informacije upućuju na zaključak da je riječ o terorizmu”, rekao je Erdogan.

Nitko zasada nije preuzeo odgovornost za napad. U ponedjeljak ujutro ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu izjavio je, prema izvješću državne televizije TRT, da je policija uhitila osobu koja je podmetnula bombu. Osumničena je osoba povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom (PKK), a ministar Soylu zaprijetio je osvetom, naveo je TRT. U EU i SAD-u PKK ima status terorističke organizacije, napominje agencija dpa.

Izvor: Hina/Večernji list