Što se to događa u Puli? Policija prijavila petero roditelja zbog kršenja dječjih prava

>MUP RH

Pulska policija podnijela je, u četiri slučaja, kaznene prijave protiv petero roditelja, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava i nepoštovanje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, izvijestila je u petak istarska policija.

Kako javlja Hina, a prenosi Jutarnji list, u prvom je slučaju utvrđeno kako se majka, iako svjesna da negativno utječe na emocionalni razvoj svog djeteta, dovodila u alkoholizirano stanje, vrijeđala dijete i u njegovoj nazočnosti vrijeđala bivšeg supruga te branila djetetu kontakte s ocem.

U drugom slučaju, policijski su službenici utvrdili kako su se roditelji pred djecom učestalo svađali i vrijeđali, a ponekad i fizički sukobljavali, što je vidno uznemirilo njihovo dvoje djece i negativno utjecalo na njihov psihički razvoj.

Za jednog oca utvrđeno je kako je kao roditelj grubo zanemario svoju dužnost brige o svoje troje djece, koje je ostavljao tijekom noći same.

Jedan je otac pak osumnjičen da je kršio zabranu suda, kojom su mu onemogućeni kontakti s dvoje djece do njegovog uspješnog uključivanja i dovršetka psihosocijalnog tretmana. Sigurnosnu mjeru psihosocijalnog tretmana ocu je odredio sud u postupku za kazneno djelo povrede djetetovih prava.