Što nakon ostavke potpredsjednice Vlade Martine Dalić?

Screenshot HRT

Potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić podnijela je ostavku nakon što je portal Index.hr objavio e-mailove koji ju duboko kompromitiraju.

Izjavivši na odlasku da ne želi više biti uteg Vladi, Dalić je zatražila da se istraži tko je u javnost dao njezinu on-line komunikaciju.

I ona i premijer Andrej Plenković ustvrdili su da proces postizanja nagodbe u Agrokoru mora ići dalje.

“U dogovoru s predsjednikom Vlade podnijela sam neopozivu ostavku na dužnost potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva. U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti i interesa oko Agrokora, odjednom ispada da sam ja postala uteg Vladi, HDZ-u i demokratskoj većini. Ja to nikako ne želim biti. Ja sam dobila zadatak riješiti da propast Agrokora spriječi ulazak u recesiju. Taj dogovor bio je zadan koalicijskim sporazumom tadašnjih partnera HDZ-a i Mosta. Zadatak je proveden. Ja bih rekla da je velika sreća svih današnjih strastvenih kritičara svake sitnice u ovom procesu da ih nije dopao ovaj zadatak, stoga mislim da im valja zapaliti svijeću na Kamenitim vratima.Očekujem da će nagodba biti postignuta u rokovima propisanim zakonom i time će se svi ciljevi ovoga procesa izvršiti u zakonskom roku”, rekla je Dalić. 

No, da sve u pripremi Lex-a Agrokor nije bio sasvim transparentno i pravilno potvrđuje upravo činjenica da je Martina Dalić dala ostavku nakon što su objavljeni njezini mailovi, te nakon što je utvrđeno da je lagala u svom iskazu na Odboru za gospodarsto hrvatskog Sabora.

RSS