STIŽU NOVA PRAVILA ZA KIBERNETIČKU SIGURNOST: Evo o čemu će ovaj tjedan glasovati europarlamentarci

Mogućnost novog hakerskog napada
Al Jazeera

U tjednu u kojem se sastaju odbori, zastupnici Europskog parlamenta odlučivat će o ravnoteži između poslovnog i privatnog života, seksualnom zlostavljanju, kvaliteti proizvoda i računalnoj sigurnosti.

Ravnoteža života

Prijedlog o ravnoteži između poslovnog i privatnog života roditelja i skrbnika prema kojem očevi dobivaju 10 dana plaćenog dopusta nakon rođenja djeteta i pravo na fleksibilan rad za roditelje na rasporedu je Odbora za tržište rada u srijedu, 11. srpnja.

Seksualno zlostavljanje

Odbor za prava žena glasuje o mjerama za sprječavanje zlostavljanja i seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu, na javnim mjestima i u političkom životu u EU-u u utorak, 10. srpnja.

Dvojna kvaliteta proizvoda

Nakon što su ispitivanja pokazala razlike među istim proizvodima istih poduzeća u različitim državama članicama EU-a, Odbor za unutarnje tržište i zaštitu potrošača glasuje o prijedlogu:  Dvojna kvaliteta proizvoda na jedinstvenom tržištu.

Računalna sigurnost

Odbor za industriju glasuje u utorak ujutro o certifikacijskom sustavu za hardware (poput pametnih uređaja) i software te jačanju ENISE – Agencije Europske unije za mrežnu i informacijsku sigurnost („Akt o kibersigurnosti”).

Jedinstveni digitalni pristupnik

Uredbom se predlaže centralizirana jedinstvena ulazna točka, „jedinstveni digitalni pristupnik”, koja će omogućiti građanima i poduzećima iz EU-a da pristupe svim potrebnim informacijama dok ostvaruju svoja prava na slobodno kretanje u EU-u. Odbor za unutarnje tržište glasuje u četvrtak, doznajemo iz Europskog parlamenta.

RSS