Splitski poduzetnici žele se naoružati jer ih razbojnici danima pljačkaju na putu do trezora

MUP RH

Nakon serije razbojništava među splitske poduzetnike uvukao se strah, te traže da im se dozvoli nošenje oružja. Situacija je eskalirala posljednjih 20-ak dana.

Kako piše Slobodna Dalmacija, u utorak oko 3.40 sati nepoznati razbojnik s pištoljem u ruci uletio je u “Automat klub Riviera Supetar” na adresi Porat 6 i od jednog djelatnika otuđio devedeset tisuća kuna.

Lokalni kriminalci su sve drskiji, što dokazuje i taj primjer “jurišanja” na objekte koji su pod videonadzorom i koji nisu zatvoreni, već još rade i mogli su biti puni ljudi koji su se teoretski mogli i suprotstaviti razbojniku. A kakve bi onda posljedice bile?!

Izabrali su i novu taktiku “rada” i u razbojstva kreću izravno na ulici, dočekujući vlasnike obrta za otkup zlata i restorana, otimajući im novac od utrška.

Tako je 27-godišnju djevojku iz Splita, koja je kći vlasnika poznatoga splitskog restorana, prije nepunih desetak dana, u pet minuta poslije ponoći, u Viškoj ulici opljačkao nepoznati muškarac koji je imao šiltericu i sunčane naočale. Djevojka je išla iz očeva restorana, gdje je voditeljica poslovanja, i kući je nosila utržak od dva-tri dana.

Iako ugostitelji moraju položiti novac na račun, nije rijetkost da ga nose u trezor banke s kojom posluju. Je li rješenje naoružavanja?

Više o situaciji u Splitu pročitajte OVDJE.

RSS