Širi se novi virus: Evo kako vam krade korisničke podatke

Europska komisija pokrenula postupak protiv TikToka
Unsplash

TikTok je jedna od popularnijih društvenih mreža na kojoj se dijele videozapisi od 15 sekundi pa sve do 10 minuta. Početna je stranica personalizirana te tako korisnici dobivaju videozapise koji su slični sadržajima koje su prethodno označili sa “sviđa mi se“.

Međutim, nedavna istraživanja pokazala su da je društvena mreža TikTok opasna jer je zastupljeno korištenje lažnih aplikacija, javlja portal Studentski.hr. Stručnjaci za kibernetičku sigurnost nedavno su upozorili na virus koji se proširio po TikToku, ali i po drugim društvenim mrežama.

Virus krade korisničke lozinke na mobitelima i drugim elektroničkim uređajima. Nazvan je W4SP te radi tako da stagnira u pozadini dok korisnik ne aktivira aplikaciju koja traži unošenje korisničke lozinke. Uz unošenje lozinke u stvarnom vremenu moguće je da „pokupite“ virus.

Postoji, međutim, i pozitivna strana toga slučaja. Naime, postoji rješenje, a ono se bazira na tome da za spremanje lozinki koristite Google ili druge pretraživače kako biste izbjegli virus.

RSS