SIGURNOST NA MUNDIJALU: Spriječeno 25 milijuna hakerskih napada, provjereno više od 2 milijuna ljudi…

screenshot Youtube

Ruski stručnjaci su tijekom Svjetskog nogometnoh prvenstva osujetili 25 milijuna hakerskih napada, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Neutralizirali smo 25 milijuna hakerskih napada i drugih kriminalnih aktivnosti koji su na ovaj ili onaj način povezani s održavanjem Svjetskog prvenstva”, objasnio je Putin zahvalivši predstavnicima posebnih postrojbi i policije iz 34 zemlje koji su pridonijeli sigurnosti jednomjesečnog natjecanja.

Kako prenosi 100posto, za potrebe Svjetskog prvenstva tajne službe obavile su sigurnosne provjere više od dva milijuna ljudi, počevši od zaposlenika na gradilištima, pa sve do volontera. Provjerile su i sve lokacije na “radijacijske, kemijske, biološke i eksplozivne prijetnje”.

“Neki navijači su emotivni, ali pokazalo se kako su odgovorni ljudi. Čak sam i ja bio iznenađen i vrlo sam im zahvalan za na ponašanju za vrijeme Prvenstva”, pohvalio je Putin navijače.

Ruski predsjednik obećao je liberalizirati vizni režim, a omogućit će i svima “koji su se zaljubili u Rusiju tijekom Svjetskog prvenstva”, te posjeduju navijačku ID-karticu slobodno putovanje Rusijom do kraja godine.

RSS