SIGURNOST NA EUROPSKIM IZBORIMA: Ova usluga može zaštititi od kibernetičkih prijetnji

prtsc In Tv Albania/Youtube

Izbori za Europski parlament su pred vratima, a zaštita vitalnih demokratskih procesa od kibernetičkih napada i dezinformacija jedan je od prioriteta – zbog brzog tehnološkog napretka prijetnje su sve veće. Iz Microsofta javljaju kako je njihov Microsoft AccounGuard koji osigurava resurse za dionike u politici, ali i think tank, neprofitne i nevladine organizacije koje rade na pitanjima vezanim uz demokraciju i izborni integritet sada dostupan i u Hrvatskoj.

Potvrdio je to Microsoftov potpredsjednik odjela za EU vlade John Frank objavivši proširenje usluge AccountGuard organizacijama u osam dodatnih europskih zemalja – Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Švicarskoj.

Microsoft AccountGuard je moderna usluga kibernetičke sigurnosti i besplatno se nudi organizacijama koje koriste Office 365. Usluga je bez dodatnih troškova dostupna svim političkim kandidatima, strankama i stožerima kampanja koji rade na lokalnoj ili nacionalnoj razini u navedenim europskim zemljama. AccountGuard je stavljen na raspolaganje i think tank, neprofitnim i nevladinim organizacijama koje rade na pitanjima vezanim uz demokraciju i izborni integritet.

“Političke kampanje su posebno podložne napadima. Zbog velike količine osjetljivih informacija one su prvorazredna meta, s često nedostatnim implementiranim sigurnosnim mjerama ili resursima za sprečavanje provala. Kako bi se riješio taj problem, nedavno smo najavili proširenje naše usluge kibernetičke sigurnosti Microsoft AccountGuard na dvanaest novih tržišta EU. Sad dodatno širimo pristup na još osam zemalja u Europi te je usluga dostupna i u Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Švicarskoj”, objašnjava Frank.

“Pružamo besplatne treninge kibernetičke sigurnosti za sve kandidate, kampanje, političke stranke, think tank i neprofitne organizacije u izbornom prostoru uoči europskih izbora. Do sada smo osposobili gotovo 1.000 osoba, uključujući europske političke skupine i mreže, kao i neke od nacionalnih političkih stranaka i vladinih dužnosnika koji rade na izborima u Švedskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Rumunjskoj i Belgiji. Naše se obuke nude na nepristranoj osnovi, tehnološki su neutralne i usklađene s načelima iz europskog izdanja knjige o kibernetičkoj sigurnosti u kampanjama škole Harvard Kennedy, te im je cilj pomoći netehničkim stručnjacima u primjeni osnovnih kibernetičkih higijenskih praksi u svojim aktivnostima”, dodaje potpredsjednik iz Microsofta.

Više informacija o usluzi AccountGuard dostupno je OVDJE.

A. R. K.