‘Sigurnost je glavna turistička prednost Hrvatske’, tvrdi ministar Gari Capelli

Evo koje je mjesto zauzela Hrvatska
prtsc Rantaplan/Youtube

Ministar turizma Gari Capelli gostovao je u Točki na tjedan N1 televizije i analizirao kako je Hrvatska posljednjih godina postala hit destinacija. Prema njegovim riječima sigurnost je među ključnim faktorima za to.

 

“Drago mi je da ove godine možemo potvrditi da nije baš samo politika uzrok tome da smo imali daleko više gostiju zadnje dvije godine. Ove godine nemate jake izbjegličke krize, čak mogu reći da smo je mi zahvatili djelomično u odnosu na prošlu godinu kada je manja bila. Turizam je u odnosu na prošlu godinu, za koju smo govorili da je povijesna, u povećanju. Mislili smo da to povećanje od 12-13 posto nećemo ponoviti, no ove godine u prvih šest mjeseci bilježimo jako dobre brojke.

Imamo kumulativno porast 10-11 posto, što dolaska gostiju, što noćenja. Prema tome, ta kriza sigurno je uvjetovala da su se neki tour operatori, zemlje, odlučili doći u Hrvatsku gdje je sigurnost visoka. Sigurnost je jedna od najbitnijih stavki u anketama koje smo radili. Ove godine brojke pokazuju da je to ipak i rezultat promišljene politike, prepoznatljivosti na tržištima, izlaska na velika tržišta Kine, Amerike, zapada, istoka. Nije to posao od godine dana nego je to proklamirana politika javnog i privatnog sektora već desetak godina, koja sada pokazuje rezultate, kad smo kvalitetu podigli na određeni način”, smatra Capelli.

Cijeli intervju ministra turizma pročitajte OVDJE.