Sigurnosno-interesantne informacije o navijačima dostavljene grčkoj policiji

Osim grčkoj policiji, hrvatska policija informacije je dostavila i policijama država koje se nalaze na ruti proputovanja

Povodom više medijskih upita vezanih za sudjelovanje hrvatskih državljana u izgredima u Grčkoj, MUP RH izdao je priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti:

Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu).

Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. kolovoza između 03:00 i 06:00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektirala 120 hrvatskih državljana u 21-om vozilu, priopćeno je iz MUP-a RH.

U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti.
DBO/ Foto: Ilustracija MUP RH