Šef popularne aplikacije za on-line komunikaciju ispričao se korisnicima zbog sigurnosnih propusta

Šef popularne aplikacije ZOOM za on-line komunikaciju ispričao se korisnicima zbog sigurnosnih propusta ,prtsc Zoom/Youtube

Glavni izvršni direktor Zooma Eric Yuan ispričao se korisnicima zbog niza sigurnosnih propusta povezanih uz tu aplikaciju za video konferencije, prenosi Tportal.

Naime, tijekom proteklih tjedana brojni su se korisnici požalili na sigurnost osobnih podataka koje preuzima ova aplikacija.

U obraćanju koje je potrajalo dulje od dva sata Yuan je pojasnio što poduzimaju kako bi se poboljšala zaštita privatnosti i obvezao se ozbiljno razmotriti sve sigurnosne propuste. Priznao je i kako ih na tom području čeka još puno posla.

 

Zoomu su, između ostalog, uveli moratorij od 90 dana na uvođenje novih planiranih značajki kako bi se zaposlenici mogli fokusirati na postojeće probleme. Već su uveli niz izmjena osmišljenih kako bi spriječili zoombombing i druge slične ispade.Yuan se posebno osvrnuo na izvješće organizacije Citizen Lab, u kojem je pokazano kako enkripcijski ključevi bivaju obrađivani na web poslužitelju u Kini, čak i kad svi sudionici video konferencije nisu u toj državi. Rekao je kako se to događa u sve manjem broju slučajeva, uslijed načina na koji aplikacija komunicira s web poslužiteljem.

Više o sigurnosnim problemima Zoom-a pročitajte OVDJE.

izvor: Tportal.hr