SAZNAJEMO: SEECSA pokreće projekt certificiranja menadžera korporativne sigurnosti

Upravni odbor SEECSA: Atanas Kozarev, Dragan Trivan, Denis Čaleta, Alen Ostojić

Na marginama međunarodne X. konferencije “Dani korporativne sigurnosti 2019”, u Brdu kod Kranja susreli su se nacionalni predsjednici menadžera sigurnosti Slovenije, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije, koji čine Upravni odbor Asocijacije menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA).

Kako saznajemo, SEECSA uskoro pokreće projekt Certificiranja menadžera korporativne sigurnosti.

Riječ je o projektu kojeg je inicirao Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruga menadžera sigurnosti. Ostojić je  nacionalnim predsjednicima dr. Denis Čaleti, dr. Draganu Trivanu i dr. Atanas Kozarevu, prezentirao potrebu izdavanja tzv. zlatnog standarda za menadžere korporativne sigurnosti koji upravljaju sigurnošću.

Certifikat će priznavati sve nacionalne asocijacije, a nositelj cjeloživotnog obrazovanja biti će SEECSA i Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj – Business Security Academy iz Zagreba, na čijem čelu se nalazi dr.sc. Đuro Črnjak.

Program će se sastojati iz šest modula: Arhitektura korporativne sigurnosti, Upravljanje rizicima, Procesne funkcije menadžmenta sigurnosti, Interna korporativne istraživanja i poslovno obavještajna djelatnost, Informacijska i kibernetička sigurnost i Krizni menadžment.

Da bi polaznici stekli Certifikat menadžera korporativne sigurnosti (CMKS), morati će stepenasto polagati modul po modul.

Edukacija će krenuti istovremeno  u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Skopju početkom rujna. Predavači će biti isključivo ugledni menadžeri korporativne sigurnosti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Francuske, SR Njemačke, Izraela i SAD-a.

S obzirom da asocijacijom predsjeda dr. Dragan Trivan, predsjednik Srpske asocijacije menadžera korporativne sigurnosti, odlučeno je da će se prva konferencija menadžera korporativne sigurnosti JI Europe, održati u Beogradu početkom listopada.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com