S radom krenula mreža direktora korporativne sigurnosti

Svijetsigurnosti.com

U Zagrebu je jučer s radom krenula mreža direktora korporativne sigurnosti Hrvatske.

“S današnjim susretom stvaramo aktivnu mrežu sigurnosti sačinjenu od zajedničkog promišljanja  direktora korporativne sigurnosti u Hrvatskoj”,  rekao je u uvodnim riječima Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. On je rekao da HUMS daje snažnu potporu u ostvarivanju domovinske sigurnosti uz ocjenu da poslovna zajednica može i daje važan doprinos ostvarivanju i povećanju razine sigurnosti zajednice. “Naša namjera je da utvrdimo kako najbolje iskoristiti potencijale i napore korporativne sigurnosti u rješavanju novih sigurnosnih izazova i rizika poput cyber napada, zaštite kritične infrastrukture i prevencije kriminala”, zaključio je Ostojić.

Ugledni direktori korporativne sigurnosti među kojima su bili Darko Divić, Milan Parat, Dalibor Kovačević, Ivica Sivrić, Damir Popov, Dražan Kordić, Zoran Bogdanović,  Marinko Beljo, Tomislav Brezovec, Jerko Filipović,  podržali su inicijativu osnivanje mreže uz zajedničku ocjenu da će ona sasvim sigurno pomoći u osnaživanju partnerstva između javne i korporativne sigurnosti.

U raspravi su sudjelovali i Dinka Rajčić, potpredsjednica HUMS-a, Bernard Topić, član UO HUMS-a  i dr. sc. Đuro Črnjak, ravnatelj Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj -Bussines Security Academy.

Mreža je donijela nekoliko zaključaka s kojim će upoznati Predsjednika koordinacije domovinske sigurnosti, Damira Krstičevića i Davora Božinovića,  ministra unutarnjih poslova.

Iduća koordinacija mreže direktora korporativne sigurnosti hrvatske zakazana je za studeni.

DBO