Ravnateljstvo civilne zaštite raspisalo javni poziv osnovnim školama za sudjelovanje u projektu „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“

Ravnateljstvo civilne zaštite u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje raspisuje javni poziv za odabir škola koje će sudjelovati u projektu "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa"

Ravnateljstvo civilne zaštite pod Ministarstvom unutarnjih poslova u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi projekt „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“, sufinanciran iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 14.506.976,36 kuna, a iz Kohezijskog fonda se osigurava 12.330.929,91 kuna.

Između ostalog, projektom se želi uvrstiti teme smanjenja rizika od katastrofa u program osnovnoškolskog obrazovanja uključivanjem osnovnih škola u projektne aktivnosti.

Projektom je planirana provedba aktivnosti u osam odabranih osnovnih škola. U provedbi projektnih aktivnosti se očekuje sudjelovanje učitelja Prirode, Geografije i stručnih suradnika pedagoga te s učenika 5. razreda.

Za tu svrhu, Ravnateljstvo civilne zaštite u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje raspisuje javni poziv za odabir škola koje će sudjelovati u projektu.

Tko se može prijaviti

Prijaviti se mogu sve osnovne škole s administrativnog područja[1] Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita koje zadovoljavaju uvjete definirane točkom 3.1. Javnog poziva.

Za sudjelovanje u projektu će se odabrati po dvije škole iz svakog područja temeljem kriterija odabira navedenih u točki 3.2. Javnog poziva.

Detaljnije informacije o projektu i projektima aktivnostima, uvjetima sudjelovanja u projektu, ulozi škola te uvjetima podnošenja prijave na poziv su navedene u punom tekstu Javnog poziva.

Rok za prijavu

Javni poziv traje od 17. siječnja 2020. godine do 24. veljače 2020. godine.

Najkasnije vrijeme zaprimanja elektroničke poruke u kojoj se nalazi prijava škole je 23. veljače 2020. godine do 23:59:59 sati.

Tekst javnog poziva i priloge pogledajte OVDJE.

 

DBO/ Foto: Pixabay