Ravnatelj Trut na konferenciji o reformi lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj

Ravnatelj Trut na konferenciji o reformi lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj
Ravnateljstvo policije - Ministarstvo unutarnjih poslova

Ravnatelj dr.sc. Damir Trut danas je sudjelovao na panel raspravi koja je održana u sklopu konferencije „Prilika ili prijetnja? Reforma lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj“.

U raspravi su uz ravnatelja Truta, sudjelovali šibensko-kninski župan dr.sc. Marko Jelić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec te načelnica općine Raša Glorija Paliska.

Sudionici rasprave iznijeli su svoja viđenja reforme lokalne i regionalne samouprave te iskustva vezana uz obavljanje poslova iz njihove domene, a ravnatelj Trut govorio je važnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave u razvoju sustava civilne zaštite na području njihove odgovornosti te obvezama župana, gradonačelnika i načelnika, proizašlih iz Zakona o sustavu civilne zaštite.

Cilj ove dvodnevne konferencije je pružiti platformu za raspravu teoretičara i praktičara o ključnim temama reforme lokalne i regionalne samouprave kao preduvjeta za ubrzani i ujednačeni razvoj svih dijelova Hrvatske.

Konferenciju organizira Ekonomski institut Zagreb i zaklada Hanns-Seidel-Stiftung, a pokrovitelj je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Više pročitajte ovdje.

PO/ Foto: Ravnateljstvo policije – Ministarstvo unutarnjih poslova