PUCNJAVA ISPRED BITANSKOG PARLAMENTA: Više osoba je ozlijeđeno, ima i mrtvih. Napadač ubijen

Više osoba je ozlijeđeno, ima i mrtvih. Napadač ubijen
ABC News

Došlo je do pucnjave ispred britanskog parlamenta u Londonu.Independentjavlja kako su najmanje četiri osobe u međuvremenu podlegle ozljedama.

Sky News javlja kako je policajac napadnut nožem, a nakon toga je napadač propucan. Nepotvrđeni medijski izvještaji govore o napadu na Westministerskom mostu – nepoznati napadač navodno je automobilom pokosio građane.

Londonska policija, kako prenosi Telegram, priopćila je da se dogodio oružani incident na Westminsterskom mostu nedaleko od zgrade parlamenta.

Prema prvim informacijama što ih prenosi Večernji list napadač je automobilom gazio ljude po mostu te se nakon toga zabio automobilom u ogradu kod parlamenta.Tada je izašao i krenuo prema zgradi parlamenta te je uspio nožem izbosti policajca prije nego je upucan. Svjedoci su vidjeli sredovječnog čovjeka koji nosi nož i trči prema palači Westminster.

– Fotografirali smo Big Ben i vidjeli smo ljude kako trče prema nama, a onda je došao azijat u 40-im godinama noseći nož dug oko 20 centimetara – kazala je Jayne Wilkinson i dodala da su ispaljena tri hica nakon čega su pobjegli preko ceste. Dok su se okrenuli vidjeli su čovjeka koji leži u lokvi krvi.

– Imao je laganu jaknu, tamne traperice i košulju. Trčao je kroz vrata, prema parlamentu, a policija ga je lovila – rekla je Wilkinson za Sky News.

‘Policija je bila posvuda, a područje je bilo zatvoreno’

SkyNews piše kako je vozilo udarilo nekoliko osoba na mostu.

– Bio sam odmah kraj stanice podzemne željeznice kada sam čuo snažan sudar i vozilo koje se zabilo u ogradu. Dim je izlazio ispod poklopca motora. Vidio sam pješaka ili biciklista koji je očito bio udaren vozilom. Vozač je počeo bježati od mjesta događaja i nakon toga su uslijedila četiri pucnja – kazao je novinar Sky Sports Newsa Alan Parry i dodao kako je odjednom izgledalo ‘kao da se pakao otvorio’.

– Policija je bila posvuda, a područje je bilo zatvoreno – rekao je.

Na fotografijama Reutersa vide se ozlijeđeni ljudi koji leže na cesti. Jedna žena leži u lokvi krvi dok drugu oživljavaju.

– Čovjek je držao nešto u ruci, izgledalo je kao neka vrsta štapa i nekoliko policajaca pokušalo ga je svladati. Jedan od njih je pao – rekao je Quentin Letts, novinar Daily Maila, prenosi BBC.

Rekao je kako je nakon toga muškarac potrčao prema ulazu kojeg koriste ministri kada je upucan. Letts je rekao kako su mu dvojica muškaraca s pištoljima naredila da stane na što se napadač oglušio i tada su ga napali.

RSS